Компенсациите са закъсненели и са недостатъчно. За миналата година има 92% увеличение

...
Компенсациите са закъсненели и са недостатъчно. За миналата година има 92% увеличение
Коментари Харесай

Васил Велев: Бизнесът трябва да намали цените си, за да влезем в еврозоната

Компенсациите са закъсненели и са незадоволително. За предходната година има 92% нарастване на разноските за пенсии и 30% инфлация по отношение на 2019 година Имаме и растеж на парите в обращение, само че не и на създадените артикули. Бизнесът би трябвало да понижи цените си и да охлади устрема към по-големи облаги в името на влизане в еврозоната. Инфлацията е по-голяма от тази, с която покриваме критерия. Това сподели за " Твоят ден " Васил Велев от АИКБ.

По думите му това е значима национална цел, с цел да бъде по-добре за самите предприятия. " Цените на тока на свободния пазар за първото полугодие на 2021 година бяха 112 лв. за мегаватчаса. След обезщетения те са 245. Това двойно нарастване на цените е българската причина за инфлацията. Цената на микса е 150 лв., а битът получава ток на 82 лв.. Съгласно решението на Народното събрание от януари ще е 200 лв. след обезщетения ", изясни той. 

Според него с цел да бъде обективна цената, би трябвало да е 150 лв.. " Това не е помощ, а възобновяване на надвзетото. Свръхпечалбите се таксуват по спомагателен ред. Постоянно насочваме апел изпреварващо да се понижат цените. Популизмът дава обещание, че страната ще заплати с пари, които няма. Служебният кабинет потвърди, че може да ръководи по-добре от постоянните ", счита Велев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР